Svet
9 ogledov

Potres v ZDA poškodoval katedralo

Potres v ZDA Reuters
Vzhodno obalo ZDA je stresel potres z magnitudo 5,9. New York zajela panika. Evakuirali Pentagon. Večje škode ni, o žrtvah ne poročajo.

Vzhodno obalo ZDA je stresel potres z magnitudo 5,9, poroča Reuters. Potres so čutili vse do Bostona in Toronta v Kanadi.

Epicenter potresa je bil v bližini kraja Mineral v ameriški zvezni državi Virginia, okoli 134 kilometrov jugozahodno od Washingtona.

Zaenkrat ni poročil, da bi bil zaradi potresa kdo poškodovan, čeprav je povzročil kar nekaj panike in pregnal ljudi na ulice velemest. Zaradi tresenja so evakuirali Pentagon, vse zgradbe v središču New Yorka, poslopje ameriškega kongresa v Washingtonu ter letališke stolpe na letališču JFK in Newark v New Jerseyju.

Po doslej zbranih podatkih je potres nekoliko poškodoval katedralo v Washingtonu, ki služi kot mesto različnih komemoracij, tako pri ustoličevanju novih predsednikov kot pri zadnjem slovesu od njih. Nekaj škode je tudi na ambasadi Ekvadorja.

Zaradi pregleda stez in stolpov imajo letala z omenjenih letališč nekaj zamude, še piše Reuters, vlaki podzemnih železnic pa so vozili zelo počasi, saj so morali delavci preveriti stanje tračnic in predorov.

Komentarjev 2