Svet
12 ogledov

Potrjeno: Ugrabitelj je oče šestletnice

Amanda Berry, Gina de Jesus Reuters
Ugrabitelju Arielu Castru, ki je potrjeno oče šestletne deklice, grozi smrtna kazen. Ko je Angie Gregg izvedela, da je njen oče "pošast iz Clevelanda", bi "najraje umrla“.

Angie Gregg, hčerka Ariela Castra, ki je ugrabil in v svoji hiši skupaj s svojimi tremi brati več let posiljeval in trpinčil tri ženske, pravi, da ji je zdaj, ko ve, česa je zmožen njen oče, več stvari veliko jasnejših.

Kot pravi Greggova, je njen oče hišo ves čas zaklepal. Večkrat je brez razloga in opozorila med večerjo zapuščal mizo in vedno je potreboval ogromno časa, da je odprl vhodna vrata. Ko so imeli obisk, je na glas navil radio, je še povedala hčerka enega trenutno najbolj zasovraženih ljudi v ZDA.

"Stvari so sedaj jasne. Zgrožena in pretresena sem,“ je še izjavila in dodala, da bi se ob novici, da je ugrabitelj njen sorodnik, najraje pogreznila v zemljo in "umrla". Greggova je tudi povedala, da zanjo ni dvoma, da je njen oče res ugrabitelj, zato ga ne „želi nikoli več videti.“ Obenem tudi upa, da dejanj njenega očeta ne bodo povezovali z njegovo družino. Kot pravi, „biti pošast“ ni v njeni naravi.

Obtožujejo ga naklepnega umora

Castru poleg ugrabitve in posilstva grozi še ena obtožnica, in sicer zaradi naklepnega umora, poskusa umora in telesnih poškodb. Grozi mu celo smrtna kazen.

Obtožnica se nanaša na informacije, da naj bi Castro vsaj eno od treh žrtev, Michelle Knight, tako grozovito mučil, da je doživela splav. Z brcami v trebuh in odtegovanjem hrane naj bi obtoženi povzročil kar pet prekinitev nosečnosti. Enega otroka pa je obdržal. Amanda Berry je Castru rodila hčerko Jocelyn, ki je sedaj stara šest let.Ponoči opravljeni testi DNK so dokončno potrdili, da je Castro njen oče, so danes potrdili preiskovalci.

Našli poslovilno pismo

Policija je v Castrovi hiši našla poslovilno pismo, ki ga je napisal leta 2004, ko mu je umrl oče. Takrat, kot pravi njegov stric, se je Castro od svoje družine oddaljil. "Sem spolni izprijenec. Potrebujem pomoč,“ je zapisal Castro in napovedal, da si bo vzel življenje, svoje premoženje pa zapustil ugrabljenim ženskam. "Tukaj so, in to proti svoji volji. Naredile so napako in se usedle v neznančev avto,“ še piše v pismu.

Razvedelo se je tudi, da ga je leta 2005 prijavila njegova bivša žena, ker je skupno hčer "večkrat ugrabil“. V policijskem dosjeju tudi piše, da je bivšo ženo, s katero ima dva otroka, pretepal. Pri tem ji je dvakrat zlomil nos in rebra

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.