Svet
20883 ogledov

Potrjeno: V Keniji ubit Slovenec

Nairobi Kenija Profimedia
V oboroženem ropu v kenijski prestolnici je bil prejšnji teden ubit Slovenec.

Zunanje ministrstvo je novico potrdilo za N1. Pojasnili so, da so v stiku s svojci, več podatkov pa ne morejo posredovati. 

Kenijski medij Star je poročal, da je v oboroženem ropu, ki se je odvil na ulici Mombasa v Nairobiju, umrl 56-letni slovenski državljan. Po podatkih policije in očividcev je bil ustreljen v prsni koš in je umrl na kraju dogodka. 

Slovenec se je okoli polnoči vračal z večerje, kjer sta bila z dekletom. V njuni družbi je bil tudi voznik. Odpravili so se v smeri Mlolonga, kjer je par stanoval. Med potjo so se ustavili, ženska naj bi opravila kratek telefonski pogovor, voznik pa naj bi ključe avtomobila predal Slovencu, sam pa naj bi odšel proti domu v Emakasiju. 

Ko sta Slovenec in voznik čakala, da se ženska vrne k avtomobilu, sta iz teme k avtomobilu pristopila dva oborožena moška in od Slovenca zahtevala denar in mobilni telefon. Slovenec naj bi se uprl in se pričel upirati roparjema. Eden od roparjev je Slovenca ustrelil v prsni koš ter vzel vsem trem prisotnim denarnico in telefone. Voznik in ženska sta poskušala oživljati Slovenca, a neuspešno. 

Preiskava dogodka še poteka, policija storilca še išče. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:12 03.maj 2022.

    Sta telefon in denarnica vredna življenja? Naj bodo take zgodbe v poduk vsem pogumnežem. Treba bi bilo osveščati že v osnovni šoli, da v takih primerih ni premoženje vrednejše od življenja.