Svet
3 ogledov

Pouk imajo prek Facebooka

Htc Status je prvi telefon, prvenstveno namenjen uporabi Facebooka. htc.com
Približno petsto dijakov srednje Tehnične šole Nikola Tesla v Vukovarju, zaradi okvare ogrevanja ne hodi v šolo. Da učenci ne bi izgubili stika s šolo, pouk poteka kar prek Facebooka.

Posebna skupina na Facebooku "Zmrznjeni maturanti Tehnične šole Nikola Tesle Vukovar" je nastala na pobudo profesorice za hrvaški jezik Liljane Radoljubac. Skupino je ustanovila predvsem zato, da bi lahko učenci kljub temu, da ne hodijo v šolo zaradi okvare ogrevalnega sistema, imeli nek ustaljen šolski ritem. "Nizke temperature so zaprle vrata šole, vendar niso zmanjšale želje učencev po znanju," je dejala profesorica.

Učijo se različnih predmetov

Kmalu so se v poseben način poučevanja prek socialnega omrežja vključili tudi drugi profesorji. Srednješolci se tako prek spleta učijo hrvaškega jezika, matematike, računalništva, različnih izbirnih predmetov, opravljajo tudi posvetovanja za maturante.

"Najbolj pomembno je, da učenci delajo normalno naprej. To je še posebej pomembno za maturante," je povedala profesorica Radobuljac in dodala, da so učenci zelo dobro sprejeli takšen način poučevanja, skupina na Facebooku pa naj bi bila tudi zelo aktivna, piše 24sata.

Zastavi vprašanje, odgovorijo po mailu

Pouk prek Facebooka se odvija tako, da profesor učencem prek Facebooka zastavi vprašanje, učenci, pa mu odgovorijo po elektronski pošti. Če učencu kakšna stvar ni jasna, ali se mu pri reševanju naloge zatakne, profesorju preprosto pošlje elektronsko sporočilo.

Takšno poučevanje pa se bo po vsej verjetnosti zaključilo že v sredo, ko bodo učenci spet lahko napolnili šolske klopi,

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.