Svet
10 ogledov

Povozil ga je zaradi treh funtov

Žurnal24 main
Britanski voznik taksija je povozil moškega. Razlog? Spor zaradi dveh oziroma treh funtov.

Britansko sodišče je odločilo, da je Mohammed Javed "uporabil vozilo kot orožje", namerno povozil moškega in bo zato moral v zaporu preživeti šest mesecev. Poleg tega je dobil dveletno prepoved vožnje. Spoznan je bil za krivega nevarne vožnje in povzročitve hudih telesnih poškodb.

Petinštiridesetletnik se je z moškim zapletel v Bristolu, kjer je peljal njega in njegovo spremljevalko skozi mesto. Ob vstopu jima je rekel, da jima bo zaračunal toliko, kolikor bo pokazal taksimeter. Ko je ta pokalzal šest funtov, sta rekla, da bi rada izstopila, a Javed je vozil naprej. Zagrozila sta, da bosta poklicala policijo, a tudi to ni pomagalo, poroča Daily Mail.

Ustavil je takrat, ko je znesek narasel na osem funtov. Moški mu je dal le pet funtov in ob tem dodal, da mu ne bo plačal polne vsote, saj ni ustavil na njuno željo. Javedu je takrat zavrela kri, izstopil je iz avta, udaril moškega in stekel v taksi.

Moški je hitro iz žepa potegnil blackberryja in se postavil pred vozilo, da bi fotografiral taksi(sta). Javeda pa to ni preveč ganilo – avto je hitro vžgal in zapeljal naravnost vanj. Moški je nato obležal na tleh, kjer so mu očividci prihiteli na pomoč, Javed pa je zbežal s kraja dogodka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.