Svet
13 ogledov

"Povsod po tleh so človeški izločki"

Carnival Dream Reuters
Potniki na križarki Carnival Dream se pritožujejo nad izpadi elektrike in težavami s splakovanjem vode na straniščih. Podobna zgodba že na križarki Carnival Triumph.

Množica potnikov se pritožuje nad razmerami na križarki Carnival Dream. Na njej naj bi imeli težave z izpadi električne energije in splakovanjem vode na straniščih.

Carnival Dream je trenutno zasidrana v philpsburškem pristanišču v vzhodnem Karibskem morju, kjer potnikom ne pustijo, da bi zapustili križarko. "Ne pustijo nam, da bi odšli z ladje, kljub temu da ne moremo normalno uporabljati toalete," je za CNN povedal potnik Jonathan Evans. Vodja križarjenja naj bi potnikom prav tako dajal zelo malo informacij in na "tone lažnih obljub". Pristanišče bi morali zapustiti že včeraj ob 17. uri.

Težave z elektriko in stranišči

"Povsod po tleh so človeški izločki, prav tako poplavljajo stranišča," pravi potnik Gregg Stark, ki je na plovilu skupaj s svojo ženo in dvema majhnima otrokoma. "Dvigala ne delajo. Ta kar naprej izklapljajo in vklapljajo," dodaja Stark.

Na križarki so po začetku težav potnikom sporočili, da se že trudijo odpraviti težavo, le nekaj ur kasneje pa so jim sporočili, da so te težave hujše, kot so pričakovali.

Nobenih klicev na pomoč

Predstavnik Carnivala Vance Gulliksen pravi, da do srede zvečer sam ni dobil nobenih informacij o morebitnih težavah Carnival Dreama. Kasneje pa so na vprašanja v družbi Carnival Criuse Line prenehali odgovarjati.

Nobenih obvestil o težavah križarke ni dobila niti obalna straža. Ta je povedala, da jih posadke o težavah na plovilih navadno obveščajo tudi ob najmanjših primerih.

Podobne težave že prej

Dream, ki lahko sprejme pet tisoč potnikov, je iz Port Canaverala v Floridi izplula v soboto. Poročila, ki prihajajo s križarke, pa so podobna tistim, ki so jih mediji dobivali s križarke Carnival Triumph.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.