Svet
15 ogledov

Pozabil dvigniti 13 tisoč evrov

V reklamnem materialu nemška loterija sicer obljublja, da lahko z eno srečko pri Žurnal24 main
Hrvat pozabil dvigniti dobitek v višini sto tisoč kun oziroma dobrih 13 tisoč evrov. V Sloveniji takih primerov ni.

Eden od dobitnikov Hrvaške loterije je pozabil dvigniti svoj dobitek v višini sto tisoč kun oziroma dobrih 13 tisoč evrov, poroča tportal.hr. Na hrvaški loteriji trdijo, da to ni osamljen primer in da skupno med dvema in tremi odstotki dobitkov ostaja neizplačanih, a da gre večinoma za manjše zneske.

V primeru večjih dobitkov pa loterija sproži medijsko kampanjo, v kateri ljudi spodbudi, da preverijo svoje srečke. Tako je bilo tudi leta 2009, ko je neki Zagrebčan pozabil preveriti srečko in bi skoraj ostal brez 4,8 milijona kun oziroma več kot šeststo tisoč evrov. "Še vedno se mi zdi neresnično. Ne morem verjeti, da sem toliko časa imel dobitni listek, a nisem niti pomislil, da je vreden milijone. Če ne bi v medijih prebral novice, ne bi vedel, da je moja srečka dobitna. Ostal bi brez 4,8 milijona kun," je takrat dejal srečni dobitnik.

Tudi Slovenci pozabljamo na manjše dobitke

Slovenci smo pri dvigovanju višjih dobitkov skrbnejši. Svetovalka uprave za odnose z javnostmi na Loteriji Slovenija Mateja Slamnik Kos nam je povedala, da takšnega primera pri nas še ni bilo: "Tako velikih zneskov še ni nihče pozabil dvigniti. Po navadi gre za zanemarljive zneske tam okrog enega evra ali malce več."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.