Svet
13 ogledov

Pozabili, da so ga zaprli

Slika je simbolična. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Policisti iz San Diega so zaradi mamil aretirali študenta. Zaprli so ga v majhno celico in pozabili nanj. Pil je lasten urin.

Daniel Chong je študent univerze Kalifornija v San Diegu. Dvajsetega aprila je bil pri prijatelju, kjer so kadili marihuano, nakar je Daniel zaspal. V tem času so v stanovanje vdrli agenti ameriškega zveznega urada Agencije proti mamilom in opravili racijo, med katero so našli mamila in orožje. Na zaslišanje so odpeljali devet oseb. Chonga so štiri ure zasliševali, nato pa so mu rekli, da ga ne bodo aretirali, temveč bo izpuščen. Nato so ga zaprli v celico in nanj pozabili.

Niso slišali krikov

"Niso se vrnili, ignorirali so vse moje krike in še zdaj ne vem, kaj se je zgodilo. Ne vem, kako so me lahko pozabili," Chongovo izjavo povzema BBC.

Štiri dni je bil zaprt v zelo majhni celici, bil je brez elektrike, hrane in vode. Da bi preživel, je pil lasten urin, tretji dan je začel halucinirati, shujšal je sedem kilogramov.

Ko so vrata njegove celice končno odprli, so ga odpeljali na zdravljenje. Na intenzivni negi je preživel tri dni. Vodja Agencije proti mamilom se je sicer opravičil za incident, Chong pa bo vseeno vložil tožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.