Svet
12 ogledov

Pozabili na obvestilo o raku

Mamografija dojke BOBO Žurnal24 main
Univerzitetna bolnišnica Severna Cumbria je osem Britank obvestila, da so jim pozabili povedati, da imajo raka na prsih.

Vodstvo bolnišnice je julija zaustavilo vse preglede in preverilo podatke od aprila 2007 naprej. Vzrok za revizijo rezultatov testiranja žensk je bilo dejstvo, da so glede na podatke le pri redkih ženskah, ki so jih pozvali na dodatna testiranja po odkritem sumu na raka, tega res odkrili. Statistično je bilo to nemogoče, vodstvo je poudarilo, da bi morali odkriti več primerov.

In res so ugotovili, da tudi nekatere ženske, kjer se je sum potrdil ali pa so bila potrebna še dodatna testiranja, o tem niso bile obveščene, poroča BBC. Posebna skupina bo pregledala okrog 1600 testov, do zdaj so jih pregledali skoraj 1500, od tega 200 žensk potrebuje dodatna testiranja. Najhuje pa je, da je med njimi osem žensk, ki zagotovo imajo raka, pa jih bolnišnica o tem ni obvestila.

Bolnišnica se je opravičila in odprla posebno telefonsko linijo za vse, ki jih skrbi, da so morda tudi pri njih pozabili na obvestilo, da imajo raka. Tistim ženskam, ki ga imajo ali pa še ne vedo, da ga imajo, to seveda ne bo pomagalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.