Svet
14 ogledov

Požar na ladji terjal življenja

Požar na turistični ladji.
1/3
Reuters
Zaradi požara, ki je danes zjutraj zajel strojnico potniške ladje Nordlys v bližini norveškega pristanišča Ålesund, so morali s plovila evakuirati več kot 200 ljudi.

V požaru so bili lažje poškodovani trije potniki, dva člana posadke pa so morali zaradi resnejših poškodb prepeljati v bolnišnico. Reševalcem je z ladje uspelo evakuirati preko 200 potnikov, dva sta umrla, 12 jih je ranjenih, štiri pa še pogrešajo.

Reševalnim ekipam je ladjo uspelo zvleči v pristanišče, kjer so se s požarom spopadli lokalni gasilci. A ker gasilcem še ni uspelo obvladati ognja, ki je zajel ladjo, so lokalne oblasti preventivno odredile evakuacijo središča mesta.

122 metrov dolgi Nordlys, ki obratuje od leta 1994, je sicer potniška ladja, ki redno pluje ob zahodni norveški obali vse od njene najbolj južne točke do arktičnega severa. Zaradi izjemnega razgleda na s fjordi razbrazdano obalo je plovba z Nordlys izjemno priljubljena med tujimi turisti.

Norveška ladja | Avtor: Reuters Reuters

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.