Svet
21 ogledov

Požar ogroža norveško kulturno dediščino

Požar uničil tibetansko mesto Dukezong
1/6
EPA
Izpraznili tudi predel, znan po lesenih hiškah, ki so uvrščene na seznam norveške kulturne dediščine.

V manjšem mestu na zahodu Norveške se je ponoči razbesnel požar, ki je uničil najmanj 23 stavb. 52 ljudi so sprejeli v bolnišnico, večino zaradi vdihavanja dima. Plameni ogrožajo tudi norveško kulturno dediščino.

Policija je evakuirala več sto prebivalcev centra mesteca Laerdalsoyri. Izpraznili so tudi predel, znan po lesenih hišah, ki so uvrščene na seznam norveške kulturne dediščine. O resnejših poškodbah ali pogrešanih poročil zaenkrat ni.

Gasilce sta v boju s plameni sprva ovirala močan veter ter izpad električne energije. Prizadete so tudi telekomunikacijske povezave. Trenutno se je sicer veter umiril, kar daje gasilskim ekipam več priložnosti za uspešno gašenje. Vseeno pa plameni še niso v celoti pod nadzorom.

Gasilskim ekipam so se na terenu pridružili helikopter, namenjen gašenju gozdnih požarov, ter dva vojaška helikopterja. S požarom se bori kakih 100 gasilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.