Svet
9 ogledov

Požar ogrozil menihe in pivo

požar, menihi, pivo Rochefort
1/5
Žurnal24 main
V belgijskem samostanu, kjer menihi varijo svetovno znano pivo Rochefort, je izbruhnil hud požar. Kljub škodi naj bi pivo znova začeli variti že v nekaj dneh.

Samostan, ki je bil zgrajen v 13. stoletju, je hudo poškodovan. A dobra novica je, da so se vsi menihi pravočasno rešili, pa tudi sodčki piva so po prvih informacijah ostali nedotaknjeni.

Menihi so bili ravno na večerji, ko je izbruhnil požar, poroča BBC. Takoj so zapustili samostan, z ognjem pa se je nato borilo kar 70 gasilcev. Požar naj bi izbruhnil v bližini generatorja, ki so ga menihi uporabljali zaradi težav z dobavo elektrike.

Župan Rocheforta Francois Bellot je prepričan, da bodo menihi kljub precejšnjemu razdejanju svetovno znano pivo začeli variti že v nekaj dneh. Do zdaj jih namreč ni ustavilo niti razdejanje samostana med državljansko vojno niti razdejanje med francosko revolucijo. Od leta 1595 tako menihi vztrajno varijo in branijo pivo, ki je eno najmočnejših na svetu, saj vsebuje kar 12 odstotkov alkohola, poznavalci piva pa trdijo, da je pivo Rochefort zlati standard za vsa piva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.