Svet
334 ogledov

Požar se je tako hitro širil, da niso mogli rešiti prebivalcev

požar v Brnu na Češkem Epa
V mestu Brno na jugovzhodu Češke je danes ponoči zagorela konstrukcija iz več stanovanjskih kontejnerjev, pri čemer je umrlo najmanj osem ljudi, so sporočili tamkajšnji gasilci.

Gasilci so pojasnili, da se je požar hitro razširil, kar jim je onemogočilo, da bi kateregakoli od prebivalcev rešili, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Na kraju dogodka ni bilo nikogar, ki bi mu lahko pomagali," je dejala tiskovna predstavnica reševalnih služb.

Gasilci so se s plameni požara borili vso noč. Konstrukcijo 12 združenih stanovanjskih kontejnerjev so tudi razstavili, da bi našli njegova skrita žarišča. Požar, ki je izbruhnil ponoči okoli 2. ure, so dokončno pogasili šele v zgodnjih jutranjih urah, navaja dpa.

Češki premier Petr Fiala je družinam umrlih izrekel sožalje. "To je ogromna človeška tragedija, ki nikogar ne more pustiti ravnodušnega," pa je na Twitterju zapisala županja Brna Marketa Vankova.

Mrtvih še niso identificirali. Po navedbah češke tiskovne agencije CTK naj bi šlo za brezdomce, medtem ko so lokalni mediji poročali, da so bili kontejnerji na zemljišču nedaleč od železniške postaje prazni že več let, delno pokriti s ponjavami in porasli s plevelom.

Preiskava vzroka požara poteka, razjasniti pa bo treba tudi, ali je šlo za požig, je še sporočila češka policija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 12:55 05.maj 2023.

    Da mogoče tudi kontejneri , ki jih kupuje RS za svoje potrebe gorijo kot baklje , kot teli na Moravskem ! Od kdaj pleh in železo gorita ?