Svet
1011 ogledov

Požar v Dalmaciji: Pridržali eno osebo

Ministrstvo za obrambo Republike Hrvaške
Požarišče se sanira, gasilci ostajajo na dežurstvu, so sporočili iz šibeniško-kninske policijske uprave.

Več deset gasilcev se na območju Vrpolja v bližini Šibenika še vedno bori z velikim požarom. Gasilska zveza šibeniško-kninske županije je obvestilo o požaru prejela včeraj malo po tretji uri popoldne in na teren poslala gasilce iz različnih gasilskih društev, so sporočili s hrvaškega ministrstva za obrambo.

Na intervenciji je sodelovalo 60 gasilcev in 21 vozil, poleg kopenskih sil iz celotne županije so pri gašenju požara sodelovale tudi letalske sile s štirimi kanaderji in tremi Air Tractorji. Zadnji je požarišče zapustil ob 20.20 uri, poroča Index.

V zvezi s tem požarom je bila ena oseba odpeljana na kriminalistično preiskavo na policijo, so sporočili iz šibeniško-kninske policijske uprave. Več uradnih informacij zaenkrat še ni znanih.

"V tem trenutku lahko rečemo, da je požar pod nadzorom. Pogorelo je okoli 100 hektarjev gostega borovega gozda. Hiše so zaščitene, odprtega ognja in širjenja ni. Na požarišču sta še dva gasilska vodja in 50 gasilcev. terenska dela za sanacijo požarišča,'' je sinoči povedal poveljnik šibeniških gasilcev Darko Dukić.

Hrvaška gasilska zveza je v prvih sedmih mesecih letošnjega leta zabeležila za 46 odstotkov več požarov na odprtem in za 70 odstotkov več požarov rastlinja kot v enakem obdobju lani, so sporočili iz zveze. Povečalo se je tudi število umrlih. Lani je do konca julija v požarih umrlo 16 ljudi, letos pa 25.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.