Svet
8 ogledov

Požar v jedrski elektrarni

Jedrski kompleks Vandellos II leži ob morju v pokrajini Tarragona. Dovolenje za Žurnal24 main
V jedrski elektrarni Vandellos II v Španiji je zaradi napake na električnem omrežju zagorelo. Jedrski reaktor se je pri tem samodejno izklopil, tako da nesreča ni imela večjih posledic.

Zaradi požara na električnem generatorju so začasno zaprli jedrsko elektrarno na severovzhodu Španije, je sporočil španski svet za jedrsko varnost (CSN). Ogenj v jedrskem kompleksu Vandellos II so že pogasili, ranjenih ni bilo, ni pa niti poročil o morebitni škodi v okolju.

Jedrska elektrarna se je izključila
Alarm se je sprožil ob 8.49 po lokalnem času, ko se je zaradi ognja ustavilo delovanje elektrarne. Ogenj so pogasili v manj kot dveh urah, so poročali lokalni mediji in dodali, da so vse varnostne naprave delovale v skladu s pričakovanji.

Levica ni naklonjena jedrski energiji

Jedrski kompleks Vandellos II v pokrajini Tarragona skupaj upravljata španski energetski skupini Endesa in Iberdrola. Zgrajena je bila leta 1980 in ima dovoljenje za obratovanje do leta 2010. Gre za eno od sedmih jedrskih elektrarn v Španiji. Socialistična vlada, ki nasprotuje jedrski energiji, je napovedala, da bo jedrskim elektrarnam dovolila delovanje, dokler jim ne potečejo dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.