Svet
3 ogledov

Požar v Trogiru gasijo vse razpoložljive ekipe

V bližini Trogirja je že včeraj izbruhnil velik požar, a so gasilci obvladali. Vendar le za kratek čas. Pozno popodlne je spet izbruhnil. Omejiti jim ga je uspalo šele ob šesti uri zvečer.

Požar se je okoli 15. ure, kmalu zatem ko ga je gasilcem uspelo omejiti, spet razširil. Zaradi gašenja so morali zapreti cesto in splitsko letališče Resnik. Na celotnem območju pa so izključiti tudi elektriko.

Gasilcem ga je uspelo omejiti šele ob šesti uri popoldan. Zgorelo naj bi 800 hektarov rastilnja, trave in borovega gozdova, piše 24sata.

Skupaj je požar gasilo 160 gasilcev s 30 vozili. Pogorišče bo ponoči pazilo 125 gasilcev.

Izbruhnil že včeraj

Sinoči okoli 23. ure je na deponiji smeti nam mestecem Plano blizu Trogirja zagorelo, požar pa se je hitro razširil in zjutraj že začel ogrožati tamkajšnje domove, poroča jutarnji.hr. Pri gašenju so sodelovale lokalne in druge gasilske enote, pomagala pa jim tudi dva helikopterja in tri letala.

Težave tudi drugod

Hrvaški gasilci se tudi drugod borijo z ognjenimi zublji. V šibensko-kninski županiji, na območju Lepanice, so požar lokalizirali, zgorjelo pa je 25 hektarjev trave in nizkega raslinja. Požar Imotskem je pogašen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.