Svet
12 ogledov

Požar zanetila starša, umrlo šest otrok

Požar v stanovanju Shutterstock
V Londonu so za kriva smrti šestih otrok spoznali starša Micka in Mairead Philpott.

56-letni Mick Philpott in njegova 32-letna soproga Mairead sta maja lani v družinski hiši v kraju Derby nedaleč od Londona podtaknila požar. Umrlo je vseh njunih šest otrok.

Krivdo za požar je par poskušal naprtiti Philpottovi nekdanji partnerici.29-letnici naj bi nameravala najprej naprtiti krivdo za požar, nato pa bi zahtevala skrbništvo nad otroki, ki sta jih imela skupaj ona in Philpott. Philpott bi moral, takšen je bil načrt, otroke pravočasno rešiti skozi okno spalnice, a se je požar preveč razširil. Tako je vseh šest otrok v hiši, starih od pet do 13 let, na koncu umrlo zaradi zastrupitve s plinom.

Izrek kazni še čakajo

Philpott ima sicer kar 17 otrok s petimi različnimi ženskami. V britanskih medijih se ga je prijel vzdevek Brezsramni Mick, potem ko je nastopil v več televizijskih oddajah in tam javno zahteval več socialne pomoči. Med drugim je v dokumentarcu leta 2007 zahteval večjo hišo zase, svojo soprogo, ljubico in osem otrok.

Poleg dvojice je bil danes spoznan za krivega nenaklepnega uboja še tretji obtoženi Paul Mosley. Sojenje je trajalo osem tednov, kazen pa bodo trojici izrekli v sredo.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.