Svet
4 ogledov

Poziv pričam uboja navijača

Številni navijači so izražali podporo svojcem pokojnega francoskega navijača. Se Žurnal24 main
Starši v Beogradu lani ubitega francoskega navijača med sojenjem v srbski prestolnici pozivajo priče.

"Želela bi slišati tudi ostala pričanja agresije Partizanovih navijačev 17. septembra lani," je za srbske medije povedal oče v srbski prestolnici lani ubitega 28-letnega francoskega navijača Toulusa. Po njegovih besedah je bilo v času zločina okrog irskega puba in na samem mestu uboja veliko ljudi. "Lahko, da so kaj videli. Naj o tem pričajo pred sodiščem in s tem na neki način izkažejo čast najinemu sinu, predvsem pa pomagajo, da se sojenje pravično konča," še poziva Alen Taton.

Susan Taton, mama pretepenega francoskega navijača, ki s soprogom sojenje spremlja od prvega dne, je izpostavila, da zaupa srbskemu pravosodnemu sistemu, da bo pravici zadoščeno. "Skušava razumeti. Skušava dobiti odgovore. To je težko, vendar sva že dobila odgovore na nekatera vprašanja. Nepojasnjene stvari pa bi lahko pomagale razčistiti dodatne priče; vsi prizadeti bi jim bili zelo hvaležni,“ je še rekla mama ubitega navijača.

Obtožnica 15 navijačev Partizana bremeni uboja. Pred začetkom tekme so tako močno pretepli francoskega navijača, da je ta kasneje – kot smo poročali – za posledicami v beograjski bolnišnici umrl. Dva izmed navijačev, Đorđe Prelić in Dejan Puzigaća, ki ju je tožilstvo označilo kot organizatorja pretepa, sta še vedno na begu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.