Svet
19 ogledov

Prašičja gripa rešila življenje

Mali Roman se je v petek vrnil iz bolnišnice v Walesu, po bolezni pa si je že po Žurnal24 main
Noseča Donna je pristala v bolnišnici zaradi prašičje gripe. Zdravniki so se odločili za carski rez in odkrili, da deček ne bi preživel devet mesecev v maternici.

Gripa je rešila življenje še nerojenemu dečku Romanu Whatmoreju, ki se je rodil pet tednov prej s carskim rezom, ker je njegova mati pristala na oddelku za intenzivno nego zaradi prašičje gripe. Zdravniki so med carskim rezom odkrili, da ima Roman dvakrat zavito popkovino, zaradi česar ne bi preživel, če bi še naprej ostal v materinem telesu.

"Zdravniki so mi rekli, da moj sin ne bi preživel vseh devet mesecev v maternici, zato smo bili precej vznemirjeni," je za Daily Mail povedala njegova mama Donna. "Zadnje čase sem poslušala, kako mame in njihovi otroci umirajo zaradi prašičje gripe, nisem pa si nikoli predstavljala, da bo ta bolezen rešila mojega otroka," je pojasnila 28-letnica, ki ima s soprogom Ryanom doma še tri otroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.