Svet
0 ogledov

Prašičja gripa v VB

Gripa Žurnal24 main
V preteklih šestih tednih je v Veliki Britaniji umrlo deset oseb, ki so se okužile z virusom prašičje gripe.
V Sloveniji poteka cepljenje proti gripi že od sredine oktobra. Cepivo vključuje tudi zaščito pred virusom nove gripe.

Britanska zdravstvena agencija (HPA) je potrdila, da virus prašičje gripe, ki je lansko leto po razglasitvi pandemije povzročil precej vznemirjenja po vsem svetu, kroži med prebivalci Velike Britanije. Zabeležili so deset primerov smrti oseb, ki so bile okužene z virusom, čeprav ni mogoče potrditi, ali so umrle zaradi komplikacij, povezanih z njihovim siceršnjim zdravstvenim stanjem, ali zaradi posledic okužbe z virusom gripe. Pet med njimi se jih je cepilo proti gripi.

V HPA pravijo, da imajo več primerov prašičje gripe, predvsem pri odraslih pod 65 letom starosti, kar pomeni isti vzorec kot pri lanskoletnem izbruhu. John Watson, ki je pri agenciji odgovoren za respiratorne bolezni, je za Daily Mail potrdil, da je presenečen nad številom obolelih. "Okuženih je več, kot bi pričakoval," je dejal. V od 89 primerov gripe so v britanskih bolnišnicah minuli teden zabeležili 18 okužb z virusom prašičje gripe. V HPA zato svetujejo cepljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.