Svet
14 ogledov

Prazne police zaradi ajvarja?

Nakupovalni voziček Shutterstock
Pomanjkanje. Srbija brez olja in sladkorja. Na pomoč državne rezerve.

V trgovinah po Srbiji je te dni nemogoče kupiti sladkor in jedilno olje. Pošiljk zmanjka v 15 minutah, prodajajo pa jih po znatno višjih cenah. Srbska vlada se je zato včeraj odločila, da zaščiti tržišče in iz državnih rezerv dà na voljo pet tisoč ton sončničnega olja in prav toliko sladkorja. Jestvine na police pridejo prihodnji teden, piše Tanjug.

Nadškofijska karitas Maribor bo v sklopu akcije pomoči socialno najbolj ogroženim na območju jugovzhodne Evrope v Srbijo poslala 501 paket različne pomoči.

Pomoč upokojencem

Srbskim upokojencem, katerih pokojnina ne preseže 130 evrov, bodo izplačali enkratno pomoč v višini 139 evrov, je včeraj sporočil vladni tiskovni predstavnik. Prvi del pomoči, ki bo izplačana v štirih delih, bodo dobili prihodnji teden.

Komentarjev 3
  • privat 18:02 20.september 2012.

    ja čas fašizma je pri nas...kot da ni dovolj da revež prosi...za srbijo pa je??

  • Pepe007 09:40 20.september 2012.

    Vprašaj malo na rdeči križ in karitas kaki nategatorji pridejo do njih po pomoč. Slovenec, ki je na listi 100 najbogatejših je pred cca 10 leti prišel na lokalni karitas in zahteval, da mu zastonj priskrbijo dobro gospodinjsko pomočnico, ker ...prikaži več mu je žena pobegnila in nima kdo skrbet za otroke.Dvomim, da bo karitas sam delil v Srbiji pomoč Predal jo bo neki njihovi organizaciji (npr. srbski karitas, če obstaja) in upal, da pride v prave roke.

  • mirko 09:31 20.september 2012.

    Nadškofijska karitas Maribor bo v sklopu akcije pomoči socialno najbolj ogroženim na območju jugovzhodne Evrope v Srbijo poslala 501 paket različne pomoči...............................................Če pa kak obubožan Slovenec gre prosit na karitas za pomoč, pa najprej od njega zahtevajo potrdilo, ...prikaži več, da ni prejemnik socialne pomoči, da je brezposeln in da v lasti nima nobene posesti. Ali bodo od srbskih bratov tudi zahtevali ta potrdila ?!!!