Svet
4882 ogledov

Prazniki kot iz more. Obtičalo 30 tisoč ljudi

Eurostar odpovedane povezave, London Profimedia
Težave zaradi poplav, ki so prizadele glavni predor med britanskim otokom in celinsko Evropo.

Zaradi poplavljenih železniških predorov v južni Angliji so odpovedali povezave med Londonom in evropsko celino, zaradi česar je pred silvestrovim obtičalo na tisoče potnikov. Kot je sporočilo podjetje Eurostar, so odpovedali 41 linij iz Pariza, Bruslja in Amsterdama v britansko prestolnico in obratno.

Mnogi, ki so upali, da bodo leto 2024 pričakali z romantično nočjo v Parizu, si gledali ognjemet s smučišča ali uživali na družinskih počitnicah v Disneylandu, so ostali razočarani, mnogi so obupano iskali izhod iz nastale situacije. 

Nekateri popotniki so poskušali rezervirati lete in rešiti svoje načrte za konec leta, vendar so se soočili z ogromnimi cenami vozovnic, ki so menda naraščale iz minute v minuto. Drugi razburjeni popotniki so si prizadevajli najti namestitev v zadnjem trenutku v Londonu, kar je v teh dneh praktično nemogoče.

Eurostar odpovedane povezave, London | Avtor: Profimedia Profimedia

Priznani britanski novinar Simon Calder, ki objavlja prispevke o potovanjih, je poročal, da na londonski železniški postaji St. Pancras, od koder vozijo vlaki Eurostar, vlada kaos. Ljudje, ki so nameravali za novo leto v pariški Disneyland, so bili obupani, poroča britanski BBC.

Do odpovedi vlakov Eurostar je prišlo že prejšnji četrtek pred božičem zaradi nenapovedane stavke francoskega osebja Eurotunnela, ki je ohromila promet skozi predor pod Rokavskim prelivom in mnogim prekrižala načrte za božično potovanje. Stavka se je končala dan kasneje z dogovorom s sindikatom zaposlenih.

Eurostar odpovedane povezave, London | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 14:07 31.december 2023.

    Iz srca jim za N.L. želim , da VSI obtičijo tako , kot so obtičali ljudje v Gazi !