Svet
10 ogledov

Prebegnil še namestnik ministra

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Število žrtev ponesrečenega zavezniškega napada na upornike naraslo. Novi spopadi za Brego in urjenje upornikov. Namestnik zunanjega ministra prek Tunizije prebegnil v Atene.

Po prebegu libijskega zunanjega ministra Musa Kuse, ki je v London iz Tunizije odletel pred nekaj dnevi, se je za podoben korak odločil še njegov namestnik Abelati Obeidi, poroča Reuters. Kot kaže, bo prebegnil v Grčijo, saj je letel v Atene. 

V napadu mrtvih 13 upornikov
V petkovem zavezniškem napadu med prodorom proti mestu Brega je bilo po zadnjih podatkih ubitih 13 ljudi.

Predstavniki opozicije pravijo, da je šlo za napako in da še naprej podpirajo zračne operacije zveze Nato, ki je že uvedla preiskavo o dogodku.

Libijski uporniki so priznali, da je nekdo med njimi ponesreči streljal v zrak, ko so se v času koalicijskih napadov na Gadafijeve sile pomikali proti mestu Brega.

Na upornike so zatem začele deževati bombe, saj naj bi jih piloti zamenjali za Gadafijeve sile.

Danes novi spopadi
V Libiji se medtem nadaljujejo spopadi med silami Moamerja Gadafija in uporniki, ki se trudijo zavzeti Brego. Uspelo jim je zavzeti univerzo na obrobju mesta.

Ponoči so potekali spopadi tudi v Misrati, tretjem največjem libijskem mestu in zadnjem uporniškem oporišču na zahodu. Ponoči so vanj poskušale prodreti Gadafijeve sile, a so bile pri tem neuspešne.

Urjenje upornikov
Arabska televizija Al Džazira je poročala, da posebne enote ameriške vojske ter egiptovske varnostne sile na vzhodu države urijo libijske upornike.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.