Svet
12 ogledov

Prebivalci tožijo železnico

Quebec vlak nesreča Kanada Reuters
Nekaj prebivalcev kanadskega mesta Lac-Megantic je vložilo skupinsko tožbo proti železniškemu podjetju Montreal, Maine in Atlantic (MMA) ter 16 odgovornim zaradi hude nesreče 6. julija, v kateri je umrlo okoli 50 ljudi.

Reševalci so v ponedeljek iz požganih ruševin središča mesta potegnili še dve trupli in tako so jih doslej našli skupaj 37. Iskanje trupel in odpravljanje posledic nesreče poteka izjemno počasi. Policijski inšpektor Quebeca Michel Foget je dejal, da ekipe zaradi vročine, ki je temperature dvignila na 52 stopinj Celzija, delajo v izmenah po 15 minut. Foget je potrdil, da je najverjetneje umrlo okoli 50 ljudi.

Odvetnik iz Lac-Megantica Daniele Larochelle, ki mu je nesreča porušila pisarno, je skupaj z nekaj someščani vložil tožbo z zahtevo po denarni in moralni odškodnini od podjetja MMA, katerega vlakovna kompozicija cistern polnih nafte je pred več kot tednom dni zgrmela po hribu navzdol v središče mesta, kjer je eksplodiralo pet cistern.

Prizadetim je priskočila na pomoč provinca Quebec, ki jim bo razdelila čeke po 1000 dolarjev. Quebec obljublja tudi obnovo uničenega mesta. Provinca bo namenila 25 milijonov dolarjev za nujno pomoč, enako vsoto za obnovo porušenega in deset milijonov za dolgoročni razvoj mesta. Preiskava poteka, vendar pa naj bi bil odgovoren vlakovodja, ki ni dovolj privil zavor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.