Svet
32 ogledov

Prebudil se je sredi operacije pljuč

Mladeniču, ki ga je v Gradcu zadel avtomobil, so kirurgi iz glave odstranili kos Žurnal24 main
Kljub celemu odmerku anestezije se je zaradi hitrega povečanja energije v možganih pacient zbudil sredi operacije, ko so mu kirurgi že odprli prsni koš.

Dvaindvajsetletni Šved se je na operacijski mizi prebudil med operacijo pljuč. Povedal je, da je bila celotna izkušnja strašljiva, saj je spoznal, da se je prebudil sredi operacije, a kirurgom ni mogel reči ničesar.

Čeprav je dobil popolno anestezijo, se je zaradi hitrega povečanja energije v možganih zbudil po 15 minutah. Kirurgi so mu že odprli prsni koš in začeli operirati. Mladenič se je zavedal vsega okoli sebe, tudi tega, kar so kirurgi delali na pljučih.

Fizično si je opomogel ...

"Možgani so mi ves čas govorili, naj povem svoje ime, se premaknem ali naredim karkoli drugega, vendar nisem mogel niti migniti," je povedal bolnik. Med operacijo, ki je trajala 50 minut, je bil buden približno 30 minut, poroča The Local. "Takoj, ko sem se zbudil, sem začel preklinjati in kričati na zdravnike," je dejal mladenič. Dodal je, da so bili zdravniki šokirani, in povedal jim je vse, kar so govorili med operacijo. Nihče pa mu ni pojasnil, kako to, da se je zbudil in kaj točno je šlo narobe med dajanjem anestezije. Pravi, da si je fizično opomogel od posega, a operacije kljub temu ne more pozabiti.

Komentarjev 1
  • erikkk 15:16 24.april 2012.

    Zgleda da so anastezije fake ..