Svet
15 ogledov

Pred koncertom razsaja bolezen

Koncert bi res znal biti adrenalinsko doživetje. Žurnal24 main
Na zagrebškem hipodromu, kjer bo v nedeljo koncert Metallice, je začela razsajati bolezen, ki je lahko smrtno nevarna tudi za ljudi.

Gre za epidemijo leptospiroze, zaradi katere je veterinarski inšpektorat že odredil karanteno okuženega območja, nujno dezinfekcijo in deratizacijo, popravilo kanalizacije ter še nekatere druge ukrepe, poroča vecernji.hr.

Obolelo je okoli 60 od 175 konj, bolezen pa se lahko prek ran ali očesne sluznice prenese tudi na človeka. Povzroča slabost, odpoved ledvic in lahko tudi smrt. Za nedeljo je na hipodromu napovedan koncert Metallice, na katerem se pričakuje okoli 30 tisoč obiskovalcev, tudi slovenskih. Koncert ni odpovedan, saj organizatorji o izbruhu epidemije še niso bili obveščeni.

Po besedah vodje hipodroma Marijana Antića za obiskovalce koncerta nevarnosti ni, saj se bodo nahajali 500 metrov stran od hleva. Da koncert ne bo odpovedan, pa je zagotovil tudi Vladimir Ivanković, direktor Lupe, ki koncert organizira. Konji se namreč na koncertnem območju v zadnjih 10 dneh niso zadrževali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.