Svet
8 ogledov

Pred Kosorjevo o črnih fondih

Mladen Barišić pri odhodu iz zagrebškega zapora Remetinac. (Foto: Goran Stanzl/P Žurnal24 main
Preiskovani nekdanji blagajnik stranke HDZ Mladen Barišić je spregovoril pred preiskovalno komisijo Uskoka.

"Volitev se ne dobi le s financiranjem iz uradnih fondov. Dobijo se tako, da jih dve tretjini financiraš pod mizo," je po pričanju Mladena Barišića pred odstopom rekel nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader. Pri tem naj bi še s prstom pokazal pod mizo.

V sobi je bila po pričanju Barišića tudi zdajšnja hrvaška premierka Jadranka Kosor. Po besedah Barišića je delovala preplašeno.

Pred sestankom je Sanader Kosorjevi razložil, da ima Barišić na carini denar, ki se lahko uporabi za volilno kampanjo. Po Barišićevih besedah je šlo za 300 tisoč evrov in dva milijona hrvaških kun.

Tako so pričanje pred preiskovalci Uskoka povzeli pri hrvaškem Jutarnjem listu.

Sanader naj bi ga izkoristil
Barišić je nekdanji šef hrvaške carine in blagajnik stranke HDZ, ki so ga lani zaradi afere s črnimi fondi stranke priprli in je trenutno v preiskavi.

Sanader ga je po Barišićevih besedah izdal in ga uporabljal kot tajnico in kurirja. Pravi da je vedel, da ga kolegi vidijo kot sinonim za korupcijo.

Sanader je še vedno v priporu v avstrijskem Salzburgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.