Svet
15 ogledov

Pred občino protestno s kravami

Krave pred občino
1/5
Davor Javorović/Pixsell
Župan se je po desetih letih odločil, da zemlje ne da osebam iz drugih občin. Brez pašnikov za goveda ostala tudi družina iz sosednje občine. Protestno s kravami pred občino.

"Do včeraj smo še imeli 65 hektarjev zemlje, na kateri se je paslo govedo. Danes nimamo nič," je dejal Zoran Markič, ki je presenečen nad odločitvijo župana Semeljcev, Grgo Lončareviča.

Župan se je namreč odločil, da kmetje iz drugih občin ne bodo več uporabljali njihove zemlje. Iz razpisa za najem zemlje je namreč izločil vse bivše najemnike. Med njimi je tudi družina Markić iz bližnjega Džurdžanca. Prednost naj bi imeli meščani in člani Hrvaške kmečke stranke. "Možnost morajo imeti tudi naši meščani," pravi župan, piše 24sata.

Ker se družina Markić z omenjeno odločitvijo ne strinja, se je odločila za nenavaden protest pred občino. S seboj je namreč pripeljala čredo goveda.

"Po takšni odločitvi predsednika občine Semeljci smo obsojeni na propad. Čeprav izpolnjujemo vse pogodbene obveznosti zemlje že 10 let, odkar smo najemniki, se je župan odločil, da zemljo razdeli med svoje strankarske kolege. Mi se z našim govedom ne bomo umaknili, saj se nimamo kam. Vztrajali bomo, dokler župan ne bo razveljavil razpisa," je za 24sata povedal Zoran.

Kljub napovedanemu protestu in obljubi občine Semeljci, da bo skupnost kravam prinesla vodo, se ni zgodilo nič, še piše 24sata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.