Svet
6 ogledov

Pred samostanom žene pedofila protesti

 Michelle Martin
1/4
Reuters
Pred samostanom na jugu Belgije, kjer po pogojnem izpustu iz zapora po novem živi bivša žena in sostorilka pedofilskega množičnega morilca Marca Dutrouxa, so se danes vneli spopadi me protestniki in policijo.

Pred samostanom, kjer zdaj živi "najbolj osovražena ženska v Belgiji" Michelle Martin, se je zbralo okoli 100 protestnikov. Policija je po poročanju belgijske tiskovne agencije Belga aretirala dva človeka.

Izpustili so jo v torek

Belgijsko kasacijsko sodišče je 52-letno Martinovo v torek izpustilo na prostost pod pogojem, da bo bivala v samostanu nunskega reda klaris. Nekdanja osnovnošolska učiteljica je za zapahi prebila 16 od 30 let zapora, na katerega je bila leta 2004 obsojena zaradi sodelovanja pri Dutrouxovih zločinih.

Izpustitev Martinove je naletela na veliko ogorčenje v belgijski javnosti, zato je premier obljubil zaostritev pogojev za pogojni izpust. Po njegovem predlogu bi morali obsojenci prestati najmanj tri četrtine 30-letne kazni, preden bi lahko zaprosili na pogojni izpust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.