Svet
2 ogledov

Pred skenerjem se je slekel 'do nazga'

protest na ameriškem letališču Youtube
Američan John E. Brennan se je v znak protesta proti telesnim skenerjem na mednarodnem letališču v Portlandu do nagega slekel pred uslužbencem letališča.

Petdesetletni Oregončan je namreč prepričan, da gre pri uporabi skenerja za poniževanje posameznika. Svoja oblačila je tako slekel na varovanem območju in se kljub pozivom varnostnikov ni hotel obleči.

Nekaj minut je tako nag stal pred številnimi potniki, med katerimi so bili, kot je sporočila portlandska policija, tudi otroci. Za kratek čas so tako morali uslužbenci prenehati s pregledovanjem potnikov, nekaj potnikov pa je z rokami tudi prekrilo oči svojim otrokom. Drugi pa so se raje smejali in dogodek fotografirali.

Brennan je bil sicer namenjen v kalifornijsko mesto San Jose in, kot je zapisano v policijskem poročilu, ni bil pod vplivom alkohola ali drog.

Podoben protest se je zgodil na denverskem letališču. Takrat se je neka ženska slekla pred telesnim skenerjem in prižgala cigareto na območju, kjer je kajenje prepovedano, še poroča MSNBC.

Komentarjev 1