Svet
27 ogledov

Pred smrtjo užival alkohol in kadil travo

Brački zaliv Pixsell
Ruski milijarder in predsednik Ruske sankaške zveze Leonid Gart naj se v nedeljo ne bi utopil v hrvaškem morju, ampak naj bi umrl nasilne smrti, poroča ruski časnik. A kot je kasneje pokazala obdukcija, je moški umrl zaradi srčne kapi.

Na telesu Leonida Garta preiskovalci niso našli sledi nasilja, je za index.hr povedal vir blizu preiskovalcev. Gart naj bi tako, kot kažejo prvi izsledki obdukcije, umrl zaradi srčne kapi. V gumijastem čolnu, s katerim se je Rus vozil proti Makarski, so našli sledi alkohola in ostanke džojnta.

Glede na njegovo visoko telesno težo in vožnjo po morju sredi najhujše vročine bi namreč lahko uživanje alkohola in kajenje trave povzročila zdravstvene težave.

Ruski časnik: ni se utopil

Ruski časnik Izvestja tako navaja vir blizu preiskovalcev, ki naj bi jim povedal, da je Gart na dan smrti prejemal čudne telefonske klice, po katerih je postal zelo nemiren. Pred prihodom na Hrvaško je tako zaposlil še nekaj dodatnih telesnih stražarjev. Sumljivo pa je to, da je na dan smrti šel na nenačrtovan in neobičajen izlet z ladjo, trdi časnik.

Direktor družbe, ki je bila v lasti Garta, Dmitrij Hazov, je za časnik dejal, da ne želi ugibati o smrti milijarderja, saj želi počakati na zaključke preiskave. "Zdi se mi sumljivo in ne izključujem možnosti, da je bil Gart ubit. Želim počakati na rezultate," je povedal.

Na truplo naletel trajekt

Na Gartovo truplo je v nedeljo popoldne v Bračkem zalivu naletel trajekt Kijevo, ki je plul na relaciji Sumartin–Makarska. Posadka je truplo izvlekla iz vode in ga v Makarski predala policiji.

Po prvih ogledih trupla ni bilo znakov, da bi moški umrl nasilne smrti. Policija tako domneva, da se je Rus utopil. Gart je bil sicer na počitnicah na Hrvaškem skupaj s soprogo in prijatelji.

Njegovo smrt je potrdil tudi tiskovni predstavnik ruske sankaške zveze Mihail Potapov, ki ji je Gart predsedoval od leta 2010.

"Zgodila se je nesreča, a ne vemo natančno, kaj se je zgodilo. To je grozljiva tragedija. Bil je zelo dejaven in zelo je pomagal našemu športu. Res smo žalostni, saj bi letos praznoval 40. rojstni dan," je za R-Sport povedal Potapov.

Komentarjev 2