Svet
52 ogledov

Pred strmoglavljenjem v pilotski kabini čudni zvoki

Nesreča ruskega potniškega letala, Sinajski polotok EPA
Ruski mediji so objavili poročilo, ki piše o nenavadnih zvokih v pilotski kabini tik pred sobotnim strmoglavljenjem letala. Američani so pri tem obvestili, da je njihov satelit zabeležil ogromen toplotni val na Sinaju tik pred nesrečo.

Po poročanju agencije Interfaks, ki objavlja poročilo avdio posnetkov iz pilotske kabine strmoglavljenega letala, sta pilot in kopilot v kabini letala opravila rutinske pogovore, takoj zatem pa se na posnetku slišijo nenavadni zvoki, ki nakazujejo na nepredvdideno situacijo, na katero pilot, očitno, ni uspel pravočasno odreagirati.

Po drugi strani ameriške oblasti še naprej vztrajajo pri trditvi, da ni možno, da bi Islamska država zrušila letalo. Njihove nove trditve nakazujejo, da so ameriški sateliti zabeležili velik toplotni val na območju Sinajskega polotoka in to tik pred strmoglavljenjem letala.

"Satelitski posnetki ne govorijo v prid teoriji, da je raketa zadela potniško letalo, ki je v soboto strmoglavilo v Egiptu. Ugibanja, da je bilo letalo strmoglavljeno s pomočjo rakete, niso v nobenem oziru podkrepljena z dejstvi," je za televizijo NBC povedal neimenovani vir ameriške vlade.

Strokvonjaki ameriških obveščevalnih služb menijo, da bi lahko šlo za eksplozijo v letalo; dopuščajo možnost, da je eksplodiral rezervoar z gorivom ali pač bomba.

Islamska država je sicer prevzela odgovornost za napad, vendar, kot opozarjajo Američani, džihadisti omenjene skupine ne razpolagajo z raketami zemlja-zrak, ki bi lahko dosegle letala na višini, pri kateri je prišlo do nesreče ruskega letala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.