Svet
9 ogledov

Pred turisti si je porezal trebuh

Roberto Cercelletta
1/2
EPA
Ker iz znamenitega vodnjaka Trevi v Rimu ne sme več pobirati kovancev, si je Roberto Cercelletta z britvico prerezal trebuh.

Roberto Cercelletta, brezposelni Rimljan, že od leta 2002 iz slavnega vodnjaka Trevi pobira kovance, ki jih vanj mečejo turisti. Ker so mu oblasti, ki naj bi na leto z vodnjakom zaslužile milijon evrov, prepovedale zbiranje drobiža, si je pred turisti z britvico prerezal trebuh.

To je sicer storil že enkrat pred 12 leti. "Od česa naj živim?" je svoj krvavi protest takrat razložil Cercelletta, ki je znan tudi pod vzdevkom  D´Artagnan.

Cercelletta namreč že več let živi od pobiranja kovancev in teh je v vodnjaku Trevi ogromno. Na dan naj bi turisti vanj zmetali do tri tisoč evrov. S to tradicijo naj bi si zagotovili, da se bodo nekoč spet vrnili v Rim.

 
Komentarjev 1
  • kapibara 14:03 17.maj 2013.

    Če bi delal ta prav prerez trebuha (hara-tigana-kiri) mu nebi bilo treba klicat rešilca..pa mal mu bi polege vampa, še ven visel...Tko kot uni k si žile režejo..!! Če majo jajca naj si jih po dolžini, ne pa ena ...prikaži več mala površinska zareza, za en mal večji flajšet..