Svet
9 ogledov

Pred volitvami prve žrtve

Pakistanci se pripravljajo na parlamentarne volitve. Žurnal24 main
V eksploziji pred uradom opozicijskega kandidata za ponedeljkove parlamentarne volitve je na severozahodu Pakistana umrlo 37 ljudi, več kot 90 pa ranjenih.

Po navedbah prič je v mestu Parachinar na afganistanski meji eksplodiralo, ko so se podporniki volilnega kandidata po shodu vračali v njegov urad.

V Pakistanu bodo v ponedeljek parlamentarne volitve, za katere je predsednik države Pervez Mušaraf obljubil, da bodo svobodne in poštene. Opozicija, ki pričakuje zmago, a tudi volilne prevare, v primeru drugačnega izida že obljublja množične proteste.

Predsedniški položaj Mušarafa na volitvah sicer ni ogrožen, vendar pa bi prepričljiva zmaga opozicije, ki jo napovedujejo javnomnenjske raziskave, lahko povečala možnost za izglasovanje njegove odstavitve v parlamentu več kot osem let po tem, ko je leta 1999 z državnim udarom prišel na oblast.

Zato so vse bolj prisotne domneve, da bo poskušal poneveriti izid volitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.