Svet
325 ogledov

Predsednik Evropskega parlamenta v samoizolaciji

evropski parlament
1/3
EPA
Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli je danes sporočil, da se je iz preventivnih razlogov odločil ostati v 14-dnevni samoizolaciji v svoji hiši v Bruslju, potem ko je bil minuli konec tedna v Italiji.

"Koronavirusna bolezen vsakogar obvezuje k odgovornosti in previdnosti. To je občutljiv trenutek za vse nas," je Italijan Sassoli zapisal v sporočilu za medije.

Poudaril je še, da bo parlament še naprej opravljal svoje dolžnosti. "Noben virus ne more blokirati demokracije," je zapisal.

David Sassoli | Avtor: Epa Epa

Sassoli je v zvezi z izbruhom novega koronavirusa sprejel že več ukrepov, da bi preprečil širjenje bolezni v Evropskem parlamentu. Tako je Evropski parlament tokratno plenarno zasedanje, ki bi moralo potekati od ponedeljka do četrtka v Strasbourgu, preselil v Bruselj in ga močno skrajšal. Na zasedanju bodo le štiri nujne razprave, vse bodo danes, vsa predvidena glasovanja so preložena.

Že pred tednom dni je Evropski parlament zaradi novega virusa za tri tedne prepovedal vstop obiskovalcem ter odpovedal številne dogodke.


 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.