Svet
14 ogledov

Predsednik HDZ zamujal, sindikati vstali in šli

Andrej Plenković Profimedias
Hrvaški sindikalisti so zapustili sestanek, ker je predsednik HDZ zamujal.

Predstavniki sindikatov so jezno zapustili sejno sobo, ker je predsednik HDZ Andrej Plenković zamujal na sestanek, na katerega jih je povabil. 

Kot poroča N1, jim je dovolj tega, da so del predvolilnega cirkusa. Po padcu vlade Tihomira Oreškovića sredi junija bodo v nedeljo na Hrvaškem predčasne volitve. Orešković ni bil pa položaju s polnimi pooblastili niti pol leta, afera svetovalka pa je odnesla tudi šefa HDZ Tomislava Karamarka in na čelo HDZ prinesla Plenkovića. 

Predsednik Hrvaške zveze delavskih sindikatov Ozren Matijašević je dejal, da so jih povabili na sestanek, "čakamo, oni zamujajo, nihče nam ni povedal, da zamujajo ali se opravičil," je povedal. "Za razliko od sklicateljev sestanka se znamo normalno obnašati. Preveč let že imamo in v preveč predvolilnih cirkusih smo sodelovali. Nisem jezen, mi je pa žal, da sem bil udeležen pri tako brezobraznem ravnanju," je dejal. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.