Svet
12 ogledov

Predsednik s 25 kg skunka

Funkcija v stranki je Periću omogočila druženje z najvidnejšimi strankarskimi pr Žurnal24 main
Danes zjutraj so v okolici Mostarja zaradi preprodaje prepovedane droge prijeli okoli osem ljudi, med njimi tudi predsednika podmladka hrvaške stranke HDZ 1990.

Po nalogu tožilcev posebnega oddelka za organiziran kriminal in korupcijo so uslužbenci državne agencije za preiskovanje in zaščito (SIPA) okoli druge ure zjutraj v okolici Mostarja prijeli osem ljudi, katerim so zaplenili več kot 30 kilogramov prepovedane droge skunk.

Najbolj odmevno pri aretaciji je dejstvo, da je bil med vpletenimi tudi Zvonko Perić, predsednik podmladka HDZ-ja 1990 in član predsedstva omenjene stranke.

Spektakularno prijetje se je zgodilo v trenutku primopredaje droge, po prvi oceni vredne okoli 150 tisoč evrov. Poleg Perića so prijeli še tri posameznike iz okolice Mostarja, dva Črnogorca in dva Banjalučana. Na kraju je bilo tako prijetih skupno osem moških, za katere se sumi, da so že dalj časa vodili trgovino z narkotiki.

Perićevo prijetje je zanetilo vojno med podmladkom HDZ-ja BiH in podmladkom HDZ-ja 1990. Prvi so namreč druge povprašali, ali denar od prodaje droge uporabljajo za financiranje svoje kampanje. Sledil je odgovor: "Želeli bi, da bi se z istim žarom lotevali številnih obtožnic, ki visijo okoli vratu njihovega predsednika Dragana Čovića."

Za zdaj le suspenz
Takoj ko je bila objavljena informacija o njegovem prijetju, je bil Perić zaradi kršitve statuta suspendiran vseh dolžnosti v stranki.

"Pričakujemo, da se omenjeni primer podrobno preišče ter da se odgovorne kaznuje. HDZ pozdravlja aktivnosti mednarodnih državnih teles in njihovo borbo zoper organizirani kriminal in korupcijo. Od vseh institucij, tako policijskih kot pravosodnih, pričakujemo, da svoje delo opravljajo profesionalno in v skladu z zakonom ter da ne podlegajo nikakršnim političnim pritiskom," so zapisali pri HDZ-ju 1990.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.