Svet
1034 ogledov

Predsednik ZDA novinarju: "Kakšen neumen pasji sin!"

joe biden Profimedia
Ameriškemu predsedniku spet popustili živci.

"Kakšen neumen pasji sin!" s temi besedami se je ameriški predsednik Joe Biden odzval na vprašanje novinarja televizije Fox News Petra Doocyja, ki ga je ob zaključku novinarske konference spraševal o tem, kakšno politično breme bo inflacija pri skorajšnjih volitvah v kongres. Celoten odgovor Bidna, ki ga je sicer zamrmral sam pri sebi, vendar so ga mikrofoni ujeli, se je glasil: "To je pa res velika prednost. Več inflacije. Kakšen neumen pasji sin!".

Biden novinarja nato poklical in se opravičil

Poročevalec iz Bele hiše konservativnega Fox Newsa Bidnu večkrat zastavlja neprijetna vprašanja. Uro po incidentu je Biden novinarja poklical po telefonu in mu zagotovil, da ni šlo za nič osebnega. "Razčistil je zadeve, kar cenim. Imela sva prijeten pogovor," je povedal novinar. 
Cene življenjskih potrebščin v ZDA so decembra močno narasle in zabeležile največjo letno rast inflacije v skoraj štirih desetletjih. Inflacija je posledica hitrega gospodarskega okrevanja z veliko rastjo povpraševanja, česar ponudba še ne dohaja. Televizijska hiša Fox News zaradi tega zelo kritično poroča na račun Bidna. 

Biden kratkih živcev, ravna nasprotno svojim obljubam

Biden je sicer znan po tem, da mu večkrat popustijo živci, le dan pred dogodkom je Biden Foxovi novinarki, ki je vprašala, zakaj čaka na prvo potezo ruskega predsednika Vladimirja Putina, zabrusil: "Kakšno neumno vprašanje!" 

Biden je pred letom dni prisegel z obljubo, da bo zavzel odločno stališče proti vsakemu najmanjšemu znaku nesramnosti med člani njegove administracije. "Če boste kdaj sodelovali z mano in slišali, da ste do svojih kolegov ravnali nespoštljivo in ponižujoče, vam obljubim, da boste takoj odpuščeni, brez kakršnega koli če in ali vendar," je dejal Biden med virtualno slovesnostjo zaprisege. 

 

 
Komentarjev 2
  • ico8 13:13 27.januar 2022.

    Od kdaj je "kurba" pes? Ce ze prevajate, vsaj prevedite in napisite original v celoti ter vsaj zacetek pravilno: You son of a bitch!!!

  • jozicamurn 14:04 26.januar 2022.

    Arogantnim EU izseljencem se že meša v glavi, postali so bolani, njihova politika je tako sprijena, da bi morala vsaka normalna in spoštljiva država prekiniti odnose s takšnimi, ki imajo take izpade. Te sprijene EU izseljence in lgbt pedofilne starčke ...prikaži več na morfiju bi nekdo moral naučiti manir in kulturnega obnašanja v politiki. Sramota za ZDA.