Svet
34 ogledov

Preganjajo tudi elektronske cigarete

Elektronska cigareta Profimedias
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) proti prodajanju elektronskih cigaret mladoletnikom in dovoljenju kajenja v javnih zaprtih prostorih, dokler ne bo znano, ali je izdihana para nevarna za ljudi v okolici.

Po mnenju WHO uporaba elektronskih cigaret predstavlja veliko tveganje za mladoletnike in zarodke. Otroke, mladostnike, nosečnice in ženske v rodni dobi bi bilo treba obvestiti o dolgoročnih posledicah uporabe elektronskih cigaret na možgane, so med drugim poudarili pri WHO.

Ko gre za prepoved tovrstnih cigaret v zaprtih prostorih, pa WHO izpostavlja, da obstoječi dokazi kažejo, da aerosol iz elektronskih cigaret "ni preprosta vodna para", kot pogosto trdijo proizvajalci.

WHO je sicer navedla, da so elektronske cigarete verjetno manj strupene za kadilce kot običajne cigarete. A je hkrati poudarila, da so doslej opravili le malo raziskav, ki bi dokazale varnost teh naprav ali podprle trditve proizvajalcev, da lahko te cigarete kadilcem pomagajo opustiti kajenje klasičnih cigaret.Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.