Svet
50 ogledov

Pregovoril samomorilca

Recep Tayyip Erdogan
1/4
EPA
Turškemu predsedniku Recepu Tayyip Erdoganu je danes uspelo rešiti življenje.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je svoje retorične spretnosti, ki jih sicer uporablja v politične namene, očitno več kot uspešno dokazal tudi v vsakdanjem življenju. Predsednik je namreč uspel odvrniti od samomora moškega, ki je nameraval danes skočiti z Bosporskega mostu v Istanbulu.

Nesrečni možakar se je pripravljal, da skoči z mostu v trenutku, ko se je mimo pripeljal Erdogan v službenem avtomobilu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
 

Moški se Erdoganu zahvali

Na objavljenih posnetkih je mogoče videti, kako telesni stražarji privedejo obupanega moškega v zgodnjih 30. letih k Erdoganu, ta pa mladeniča ogovori skozi okno avtomobila. Nekaj trenutkov kasneje je mogoče videti, kako se moški Erdoganu zahvali in mu poljubi roko, nato pa ga odpeljejo na varno, poročajo turški mediji.

Po poročanju turške tiskovne agencije Dogan je policija pred tem skoraj dve uri zaman poskušala odvrniti od samomora moškega, ki je izstopil iz avtomobila in se povzpel na ograjo mostu. Moški naj bi zaradi družinskih težav že dlje časa trpel za depresijo.

Znameniti, 64 metrov visoki most čez Bosporsko ožino, ki povezuje Evropo in Azijo, je sicer pogosto točka, kjer ljudje skušajo storiti samomor.

Komentarjev 5
  • blueone 18:58 26.december 2015.

    Kdor verjame v pravljice :-)

  • h3o 17:18 26.december 2015.

    se pravi sedajje turćin na nuli...-1+1=0

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:37 25.december 2015.

    Me zanima če bo Erdogan tud začel z ustvarjanjem lika polboga kot je to npr pri Kim Jong-unu in njegovim predhodnikom.