Svet
10 ogledov

Preiskali 909 lokacij, aretirali 250 ljudi

TZlepotazdravje 28.06.12, droga, heroin, igla, foto: shutterstock Shutterstock
V srbski akciji sodeluje več kot tisoč policistov, poleg marihuane in heroina pa so zasegli tudi večje količine orožja, streliva in avtomobilov.

Srbska policija je danes dopoldne v akciji proti preprodajalcem mamil po vsej Srbiji preiskala 909 lokacij, prijela več kot 250 ljudi ter zaplenila velike količine narkotikov vseh vrst, je sporočil direktor srbske policije Milorad Veljović.

Akcijo z imenom Grom so skupaj izvedli policija, tožilstvo in pravosodno ministrstvo, je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal Veljović.

Izrazil je prepričanje, da bodo postopke sprožili proti več ljudem, kot so jih doslej prijeli, saj akcija še traja in bodo končne podatke sporočili še danes.

Po njegovih besedah so zasegli več heroina kot marihuane, cilj akcije pa je bil, da se, tudi preko prijav državljanov, "pokaže na tiste, ki zastrupljajo naše otroke". Poudaril je, da so jim državljani prijavili ljudi, ki preprodajajo mamila, tako da so akcijo "sprožili državljani".

V akciji sodeluje več tisoč policistov, zaplenili so tudi velike količine orožja in streliva ter avtomobilov.

Med aretiranimi so tudi člani organiziranih kriminalnih skupin, vključno s huligani, ki izvajajo nasilje med športnimi dogodki, je povedal.

Akcijo so med drugim izvedli oziroma jo še izvajajo v Novem Sadu in Lazarevcu, kjer je združenje državljanov objavilo fotografije preprodajalcev mamil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.