Svet
10 ogledov

Preiskali hišo Mladićevega sina

null Žurnal24 main
Srbska policija preiskala hišo Darka Mladića, sina najbolj iskanega haaškega ubežnika Ratka Mladića. Iskali dokaze o skrivališču Ratka Mladića, odnesli le trdi disk.

Pripadniki službe za odkrivanje vojnih zločincev so v hišo Darka Mladića, sina haaškega ubežnika Ratka Mladića, vstopili okoli 7. ure zjutraj, v hiši pa so se po poročanju srbskih medijev nahajali Darko Mladić, njegova žena in njuna otroka. Soproga je otroka odpeljala v vrtec in šolo, Darko pa je bil navzoč že v peti hišni preiskavi, odkar so se preselili v to stanovanje.

Odnesli otroške igrice
Cilj hišne preiskave je bil najti dokaze in namige, ki bi privedli do Mladićevega skrivališča, je povedal srbski tožilec za vojne zločine Vladimir Vukčević.

"Preiskovalci so pregledali rokovnike, slike in druge predmete, a našli niso ničesar. S seboj so odnesli le trdi disk z otroškimi igricami, saj ga niso uspeli pregledati do konca," pa je po končani preiskavi povedal družinski odvetnik Miloš Šaljić.

V zadnjih 15 letih je srbska policija že večkrat preiskala stanovanja, ki so last Darka Mladića in čeprav sledi za ubežnikom niso našli, so zasegli večje količine denarja in predmetov, ki bi lahko pomagali pri iskanju ubežnika. Srbska vlada je sicer še lani ponujala 10 milijonov evrov nagrade za kakršnokoli informacijo, ki bi pomagala pri prijetju Ratka Mladića, ki naj bi se skrival nekje v Srbiji.

Nekdanji vojaški poveljnik bosanskih Srbov je obtožen vojnih zločinov, zločinov proti človečnosti in genocida, saj naj bi bil odgovoren za 43-mesečno obleganje Sarajeva, v katerem je umrlo 10 tisoč ljudi in tudi pokol 8 tisoč muslimanov v Srebrenici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.