Svet
5 ogledov

Preiskali policiste in carinike, priprli podkupljive

Alkohol, podkupnina MUP Srbije
Srbski kriminalisti so priprli kar 29 policistov, devet carinikov in še enega občana zaradi sprejemanja in dajanja podkupnine, zlorabe položaja in drugih kaznivih dejanj.

Srbski kriminalisti priprte osumljence, med njimi svoje kolege iz policijskih vrst, sumijo, da so v zadnjih 15-tih mesecih na območju mejnega prehoda Bački breg proti Madžarski storili številna kazniva dejanja.

Ne le, da niso opravljali svojih službenih nalog, torej preprečevali tihotapljenje nedovoljenih stvarih čez mejo, pač pa so, zato da so tihotapljenje olajšali, celo prejemali podkupnine.

Kot je v uradnem sporočilu zapisalo srbsko notranje ministrstvo, so v zadnjem dobrem letu osumljenci od večjega števila ljudi med njihovim prehajanjem meje zahtevali in prejemali denar in ostala darila, v zameno pa so jim omogočali tihotapljenje določenih artiklov, uvoz brez plačevanja carine, prehod meje brez urejenih dokumentov.

V okviru te akcije je v priporu 39 osumljencev, preiskava pa se nadaljuje. 

PREBERITE TUDI: 

Komentarjev 1
  • moder 08:16 16.junij 2015.

    nič čudnega, če pa prednjači alkohol na policah,... torej po logiki sklepam, da je precej alkoholikov v modrih vrstah,... no to je pa rdeca nit modrih,...