Svet
2783 ogledov

Preiskava zaradi malomarnosti v smučarskem središču

Avstrija koronavirus Epa
Tožilstvo je uvedlo preiskavo.

Tožilstvo na Tirolskem v Avstriji je danes sporočilo, da so uvedli preiskavo morebitne malomarnosti pri obvladovanju izbruha okužb z novim koronavirusom v smučarskem središču Ischgl na Tirolskem, zaradi katere se je več sto tujih državljanov domov vrnilo okuženih.

Obrat, domnevno restavracijo ali bar, sumijo, da je "malomarno ogrožal ljudi zaradi nalezljive bolezni", poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po poročanju nemške televizije ZDF neimenovani obrat v smučarskem središču Ischgl ni obvestil pristojnih oblasti, da so pri enem od njihovih zaposlenih že konec februarja potrdili okužbo z novim koronavirusom. Preiskava naj bi med drugim ugotovila, ali je dejansko prišlo do kršitve obvezne prijave.

Koronavirus v Italiji Črne številke Svet Spet visok porast smrti v Italiji

Prejšnji teden karantena

Na Tirolskem, ki meji na Italijo in kjer so znani po svojih smučarskih središčih ter živahnih zabavah ob koncu dneva, so zaradi novega koronavirusa minuli teden odredili karanteno. Karanteno za Ischgl so uvedli že prej, takoj ko so zabeležili večjo število okužb, a so bile pristojne oblasti deležne kritik, da so ukrepale prepozno, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

Na območju Ischgla so potrdil več sto okužb z novim koronavirusom, med drugim pri turistih iz nekaterih skandinavskih držav, Islandije in Nemčije.

V Avstriji s skoraj devetimi milijoni prebivalcev, kjer so uvedli stroge omejitve gibanja ljudi, so doslej po poročanju dnevnika Die Presse potrdili 4960 okužb z novim koronavirusom ter 28 primerov smrti zaradi koronavirusne bolezni 19.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.