Svet
99 ogledov

Preiskovalec mrtev zaradi Natasche Kampusch?

Ludwig Koch EPA
Oče Natasche Kampusch Ludwig Koch v knjigi Vermisst – Die Suche des Vaters nach Natascha Kampusch (Pogrešana – očetova pot iskanja Natasche Kampusch) napada svojo hčer.

Njeno bivanje pri Wolfgangu Priklopilu, ki jo je osem let zadrževal v kleti, je označil za misterij. "Natascha je prekinila stike. Spregovoril sem, ker jo ljubim in si jo želim nazaj," pravi Koch.

Če mu bo to uspelo s knjigo, ki jo je napisal Britanec Allan Hall, je vprašljivo. V njej je namreč ogromno informacij in namigovanj, ki Natascho prikazujejo v slabi luči.

Njen oče se med drugim sprašuje, kakšen je bil resnični odnos med njegovo hčerko in njenim ugrabiteljem. "Policijski dokazi so v Kochu vzbudili sum, da Natascha ni bila iskrena, ko je opisovala svoje življenje pri Priklopilu. V poznejših letih je spala v njegovi postelji. Očetu se zdi nenavadno, da je Natascha Priklopila označila za zločinca, po njegovi smrti pa se je vrgla na krsto in jokala," piše v omenjeni knjigi. Hall celo namiguje, da Natascha ni živela v kleti. "Klet je videti, kot bi bila več let prazna. Dekle iz kleti je mit. Z begom je čakala do 18. leta, ker ni želela v dom oziroma nazaj k staršem."

Da se je pri preiskavi Nataschinega izginotja zgodilo veliko napak, ni nič novega. Koch pa zdaj trdi, da je moral zaradi svoje hčerke celo nekdo umreti, in sicer glavni preiskovalec Franz Kröll. "Koch meni, da Kröll ni umrl naravne smrti. Pravijo, da je umrl zaradi Natasche, saj je odkril veliko nedoslednosti v Nataschinih opisih življenja pri ugrabitelju."

Komentarjev 1
  • mph 22:32 26.februar 2013.

    Kdo ve, kaj je res in kaj ne, vsekakor pa ne bi rad bil sam s tem tičem, če bi bil steklenica vina.