Svet
9 ogledov

Preiskujejo bivšega obveščevalca

null Žurnal24 main
V Srbiji preiskujejo nekdanjega vodjo vojaške obveščevalne službe Aceja Tomića.

Srbske oblasti so v začetku meseca sprožile novo iskalno operacijo, ki bi vodila do aretacije najbolj iskanega haaškega obtoženca, nekdanjega vodjo bosanskih Srbov Radka Mladića. Pri tem so po poročanju tujih medijev preiskali dve lokaciji, eno v Beogradu in eno v turističnem kompleksu v bližini Arandjelovaca, južno od srbske prestolnice.

Srbski notranji minister Ivica Dačić je po poročanju srbskih medijev danes sporočil, da vodi policija preiskavo proti nekdanjemu vodji vojaške obveščevalne službe Aceju Tomiću, ki naj bi domnevno Mladiću pomagal pri begu. Časnik Blic poroča, da so Tomića in nekdanjega načelnika generalštaba srbske vojske Nebojšo Pavkovića zaradi domnevnega skrivanja Mladića v vojaških objektih v Srbiji preiskovali že leta 2006.

Le nekaj dni preden je bila sprožena nova iskalna akcija, je srbska vlada povečala nagrado za informacije o Mladiću z enega na deset milijonov evrov. Z 250 tisoč na milijon evrov je povečala tudi nagrado za informacije o soobtoženem Goranu Hadžiću, bivšem predsedniku samooklicane Republike Srbske krajine. Po Dačičevih besedah iskalna akcija ni povezana s povečanjem nagrade, ampak z novimi informacijami o obtožencu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.