Svet
165 ogledov

Prek Facebooka prenašal umor hčerke

Otroški čevelj Shutterstock
Enaindvajsetletni moški je prek Facebooka prenašal umor 11-mesečne hčerke. Posnetek je bil na spletu dosegljiv skoraj 24 ur.

Tajec je obesil svojo 11-mesečno hčerko in nato sodil še sebi. Motiv za zločin naj bi bil spor z ženo in ljubosumje. "Prepričan je bil, da ga bo žena zapustila in da ga ne ljubi," je za Reuters dejal vodja preiskave v Pukhetu Jullaus Suvannin.

Sorodniki storilca so na spletu opazili posnetek in obvestili policijo, ki pa je na kraj dogodka prišla prepozno. 

Mati deklice je povedala, da sta skupaj živela zadnje leto. Sprva je bilo vse v redu, a naj bi sčasoma postal nasilen tako do nje kot njenega sina iz prvega zakona. Ko je v torek ugotovila, da je odšel od doma skupaj s hčerko, so jo obšle zle slutnje. "Bala sem se, da ji bo kaj naredil, čeprav jo je imel rad," je dejala za Reuters. 

Posnetek grozljivega dejanja je bil na Facebooku dosegljiv skoraj 24 ur. Posredovalo je celo tajsko ministrstvo in od Facebooka zahtevalo umik. Vsebino so na koncu vendarle umaknili in sorodnikom preminulih izrekli sožalje.  

Video je bil objavljen tudi na spletni strani YouTube, piše BBC. Po njihovem opozorilu so vsebino v petnajstih minutah umaknili. 

Facebook se je že drugič v zelo kratkem času znašel pod drobnogledom zaradi svoje (ne)odzivnosti. Po dogodku v Clevelandu, ko je moški objavil umor, so obljubili, da bodo naredili vse, da bi v prihodnje preprečili takšne objave. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.