Svet
19 ogledov

Prek FB grozil z atentatom

(Foto: Epa) Žurnal24 main
Zadrska policija je zaradi grožnej o atentatu na papeža včeraj udrla v stanovanje 22-letnega Hrvata. Pri njemu so našli več kosov orožja in nabojev.

22-letnik je na Facebooku pisal sumljiva sporočila na podlagi katerih so policisti sklepali, da bi lahko škodoval papežu, poroča Index.hr.

Policija je preiskala njegovo stanovanje in našla avtomatsko puško, pištoli "Makarov" in "Crvena zastava" ter 274 nabojev.

"Pred obiskom papeža so okrepili varnostne ukrepe. Preverjamo tudi Facebook. Policisti so bili mnenja, da bi bilo pametno preveriti primer in izkazalo se je, da so imeli prav," je povedal predstavnik zadrske policijske uprave Edi Rogić.

Med kriminalištično preiskavo so ugotovili, da orožje pripada njegovemu 47-letnemu očetu in proti njemu podali kazensko ovadbo in obtožni predlog.

Pisal o "atentatu na svetega očeta"
Tiskovni predstavnik Elis Žodan je za Index.hr povedal, kakšne zapise je mladenič na Facebooku objavljal. "Razkrijem vam lahko, da gre za pisanje o atentatu na svetega očeta."

Potrdil je tudi, da je "okrepljen nadzor nad Facebookom ena od policijskih aktivnosti, s katerimi hočemo doseči, da bi obisk papeža minil mirno in dostojanstveno."

Oče 22-letnika je bil presenečen, ko je k njim prišla policija, saj ni vedel, kaj sin piše na Facebooku. Proti 22-letniku policija na koncu ni vložila prijave, saj so ocenili, da sama grožnja ni bila resna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.