Svet
625 ogledov

Prek Instagrama prodajala otroke

Instagram
Med pridržanimi je tudi 22-letna mama otrok, ki so jih prodajali.

Indonezijska policija je aretirala štiri ljudi, ki so osumljeni trgovanja z otroki. Med aretiranimi so 22-letna mati, 29-letni posrednik, medicinska sestra in domnevni kupec. 

Policijo na otoku Bali so opozorili na dogajanje na spletu, kjer je uporabnik ponujal svetovanje glede nosečnosti in posvojitev. Objavljali so posnetek ultrazvokov, nosečnic in otrok. CNN poroča, da so bili poleg ene od fotografij otrok navedeni kontaktni podatki, pa tudi podatki o otrokovi starosti, spolu in veri. 

Preiskava je pokazala, da niso dajali samo nasvetov. 22-letna mati naj bi prek Instagrama ponudila svojega 11-mesečnega otroka. O poteku transakcije se je dogovarjala prek aplikacije WhatsApp in v zameno za otroka želela nekaj več kot 800 evrov. Vsem štirim grozi do 15 let zaporne kazni.  

Vodja indonezijske komisije za zaščito otrok opozarja, da se je zaradi socialnih omrežij spremenil način, na katerega delujejo trgovci z otroki. Na ta način jih je namreč težje izslediti, stik med prodajalcem in kupcem pa je bolj neposreden in posledično bolj učinkovit. 

Pri Unicefu ocenjujejo, da je v Indoneziji vsako leto prodanih okoli 100 tisoč otrok. Večino jih silijo v prostitucijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.