Svet
27 ogledov

Preko Črne gore sporočilo Rusiji

Donald Trump EPA
Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal protokol o približevanju Črne Gore v članstvo Nata, s čimer je zaključen proces ratifikacije v Združenih državah Amerike, so danes objavili črnogorski mediji.

Ameriški senat je že pred tem, konec marca ratificiral dokument o približevanju Črne Gore zvezi Nato. Ocenili so, da bo članstvo Črne Gore okrepilo zvezo Nato, hkrati tudi demokracijo v državi in njeno neodvisnost ter pri tem še "poslalo sporočilo Rusiji". Bela hiša sicer uradno še ni objavila podpisa, vest danes objavlja večina črnogorskih medijev.

Protokol o približevanju Črne Gore zvezi Nato morata tako ratificirati le še Španija in Nizozemska. Vsi postopki ratifikacije članstva Črne gore v zvezi Nato naj bi bili končani junija, pričakuje generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg.

Na majskem vrhu tako država najverjetneje še ne bo polnopravna članica, bo pa po neuradnih informacijah sedela za skupno mizo na svojem mestu, med Luksemburgom in Norveško.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • MihaPu 00:04 12.april 2017.

    Haha, kako vehabisti in posrani sandžak teroristi sanjajo in sanjajo in si želijo to kar jim je verski voditelj imam vstavil analno pri molitvi preko njihovega anusa v njihovo eno celico, ki jo imajo v možganih in sicer želijo, da ...prikaži več bi bila "Srbija manjša in manjša in manjša ...", potem pa na koncu vidimo da bojo Srbi najmočnejša sila v regionu in vi musliči se boste klanjal kot pofukane pizde prav njim. Takrat boste doživeli vaše sanje o veliki Albaniji in velikem Turško-Savdijskem cesarstvu islamske države na tak način, da boste lizal njihovo kito :) Pa oni da tlesknejo enkrat s prsti vas ni več kot vas tudi ne bi bilo več, če ne bi NATO posredoval s svojo fake propagando in vojno silo večih biznis zaveznic. Bodi realen. Oni so prijatelji z nami = Slovenijo, to kar strašiš nima efekta.

  • privat 20:06 11.april 2017.

    tooooo črnogorci..srbija vedno manjša!! samo hrvati naj se čuvajo,..kmalu bo hrvatska del velike srbije! kar lahko potegne še slovenijo..

  • Božidar Dinič 15:39 11.april 2017.

    a se je đukela podpisal v imenu zabušantov za par tankov t 55